Welkom op de site van Harley-Davidson Club Nederland regio Zuid-Holland

Harley-Davidson Club Nederland.
 
De Harley-Davidson Club Nederland (H-DCN) is een van de oudste en grootste H-D clubs van Europa.
Een van de belangrijkste doelstelling van onze club is onder andere de eigenaren en berijders van de mooiste en meest karaktervolle motorfiets ter wereld met elkaar in contact te brengen en al toerend, gezamenlijk  evenementen te organiseren en/of te bezoeken, zodanig dat hier vriendschappen uit ontstaan.
Daarnaast proberen we de belangen te behartigen van de Harley-Davidson rijders en rijdsters in het algemeen en de leden van de Harley-Davidson Club Nederland in het bijzonder.
De derde doelstelling is het in CLUBverband beoefenen van de Harley-Davidson motorsport. Om misverstanden te voorkomen, we zijn dus weldegelijk een club, naast vele andere H-D clubs in Nederland, en geen overkoepelend orgaan. We opereren als club wel door het gehele land.
De HDCN is opgericht op 31 maart 1962 door een aantal enthousiaste H-D rijders. We hebben inmiddels meer dan 1200 leden.
Omdat de club zo'n groot aantal leden kent, en men zo verspreid door het hele land woont, zijn er regio's (afdelingen) ingesteld. Er zijn 8 regio's in Nederland en 1 regio in Duitsland. Iedere regio heeft een eigen regiobestuur dat, in samenwerking en overleg met het algemeen bestuur, veelal zelfstandig opereert en regioactiviteiten organiseert. Meestal 1 X per maand is er een regiobijeenkomst. Daarnaast zijn er jaarlijks vele tientallen ritten, treffens, etc., door het gehele land. Alle H-DCN evenementen zijn voor alle leden, op vertoon van de clubpas, vrij toegankelijk. Voor sommige evenementen, zoals bij treffens, zal een bijdrage in de onkosten gevraagd worden.
De H-DCN is aangesloten bij de FHDCE (Federation H-D Clubs Europe), waarvan nu al meer dan 62 Europese H-D clubs lid zijn, en die al meer dan 18.000 Europese H-D rijders vertegenwoordigen. Ook deze clubs organiseren door het jaar heen weer diverse bijeenkomsten. Als H-DCN’er kun je ook hier weer aan deel nemen.

Activiteiten
De leden houden naast individuele ritten ook van gezamenlijke ritten, bijeenkomsten en feesten. Jaarlijks worden er vele activiteiten georganiseerd, zodat ieder lid een ruime keuze kan maken en ruim van tevoren de vakantie en/of vrije dagen hierop kan

 afstemmen. Veel activiteiten zijn heel geschikt om met het hele gezin aan deel te nemen. De H-DCN is heel zeker geen besloten mannen wereldje. Ieder jaar wordt door een FHDCE club de Super Rally georganiseerd, een vriendenbijeenkomst ergens in Europa. Vele duizenden H-D rijders komen dan een (lang) Pinkster weekend bijeen om elkaar weer te ontmoeten, bij te praten, de motoren te bewonderen en samen te feesten.

Jij als lid?
Je ziet, dat je als lid vele mogelijkheden hebt binnen de H-DCN. Het is aan jezelf hoe je daar invulling aan geeft. Iedere vereniging kent actieve en passieve leden. De H-DCN kent veel actieve leden, die de nodige activiteiten ontplooien en elkaar regelmatig ontmoeten. Graag begroeten we ook jou als actief lid, hetgeen niet perse wil zeggen dat je dan ook direct wordt belast met veel taken. Actief lid wil zeggen; een lid dat zich regelmatig laat zien op (club) evenementen. Vooral het bezoeken van de regiobijeenkomsten is aan te bevelen. Op die manier zul je het meeste profijt halen uit je lidmaatschap. Je bent niks verplicht, het blijven aanbevelingen. Niks moet, alles mag, zolang het maar netjes blijft, met het nodige respect voor elkaar. Uiteraard is inzet van ieder lid natuurlijk welkom. Zonder actieve vrijwilligers kan een vereniging niet functioneren. Als je iets wilt doen, laat dit dan weten aan je regiobestuur.
Wil je lid worden? Klik dan hier om een mail aan onze secretaris te sturen.